Lost and Found

Ο αυθεντικός ιστότοπος στην Ελλάδα για ό,τι χάθηκε ή βρέθηκε.

×

Δείτε αγγελίες για έγγραφα που χάθηκαν, αλλά και έγγραφα που βρέθηκαν.

Επιπλέον διαβάστε χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες για το τι να κάνετε άμεσα για την περίπτωση που χάσετε προσωπικά έγγραφα.
Χρήσιμες οδηγίες για εσάς που χάσατε ή βρήκατε κάποιο έγγραφοΔηλώστε την απώλεια του δελτίου ταυτότητας σας ώστε να ακυρωθεί.
Ηλεκτρονικά μπορείτε να δηλώσετε την απώλεια στο gov.gr
Την δήλωση μπορείτε να την υποβάλετε επίσης στο Αστυνομικό τμήμα είτε που είχε εκδοθεί είτε του τόπου κατοικίας σας
Η καταγγελία για κλοπή του δελτίου ταυτότητας γίνεται αποκλειστικά στο Τμήμα Ασφαλείας ή το Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής που συνέβη ή στην πλησιέστερή σας Αστυνομική Αρχή, και όχι ηλεκτρονικά.
Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Το δελτίο ταυτότητας ακυρώνεται άμεσα από το Αστυνομικό τμήμα (ΑΤ) με την υποβολή της δήλωσης σας.
Την δήλωση σας μπορείτε να τη δείτε στο gov.gr στην Θυρίδα πολίτη. Σε περίπτωση ανεύρεσης του χαμένου σας δελτίου, αυτό θα πρέπει να παραδοθεί στο πλησιέστερο ΑΤ.
Για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας απευθυνθείτε στο ΑΤ της περιοχής του τόπου κατοικίας σας.

Η δήλωση πρέπει να γίνει το ταχύτερο.

Αυτό σας εξασφαλίζει νομικά, δεν εξαλείφει όμως την πιθανότητα να βρεθείτε μπλεγμένοι λόγω του ότι κάποιος χρησιμοποίησε την ταυτότητα και τα στοιχεία σας για έκδοση δανείου ή πιστωτικής κάρτας ή άλλες νέες τραπεζικές εργασίες.
Οι τράπεζες συμβουλεύονται σχεδόν πάντα το αρχείο κλεμμένων και απολεσθέντων ταυτοτήτων και διαβατηρίων, που δημιούργησε και τηρεί ή Τειρεσίας ΑΕ. για όλες τις χορηγήσεις δανείων. Σκοπός του αρχείου είναι να παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ευρύτερου τραπεζικού χώρου με στόχο την προστασία των συναλλαγών και των συναλλασσομένων από πιθανές παρεπόμενες συνέπειες της απώλειας ή κλοπής ταυτότητας. Το αρχείο ενημερώνετε τακτικά (σχεδόν κάθε μήνα) από τα επίσημα αρχεία της αστυνομίας αλλά αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για κάποιον να κάνει απάτη εις βάρος σας.
Καλό είναι να δηλώσετε μόνοι σας στην Τειρεσίας ΑΕ την απώλεια, με τη συμπλήρωση από σας σχετικής αίτησης - δήλωσης και κατάθεσής της στα γραφεία της εταιρείας Τειρεσίας ΑΕ ή και κατάθεσή του στην τράπεζα σας ή άλλη τράπεζα. Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αντίγραφου δήλωσης απώλειας - κλοπής από την Αστυνομία ή υπεύθυνης δήλωσης (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Δημόσια Αρχή.
Η καταχώριση στο αρχείο θα γίνεται την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα κατάθεσης στην Τειρεσίας ΑΕ από τον ενδιαφερόμενο της αίτησης - δήλωσης.
Τα παραπάνω αλλάζουν στις μέρες μας γρήγορα προς το καλύτερο. Σύντομα οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες θα ενημερώνονται online για ακυρώσεις ταυτοτήτων(ενημέρωση 2021)!

Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο από εδώ.

To γραφείο εξυπηρέτησης κοινού της Τειρεσίας ΑΕ βρίσκεται:

β. στο Αμαρούσιο Αττικής
οδός Αλαμάνας 1 και Πρεμετής
Τ.Κ. 151 25
(Ταχυδρομική Θυρίδα 61086).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 36.76.700
Fax: 210 36.76.750
Ώρες λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Κοινού:
8.30 π.μ. - 2.00 μ.μ.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή παρατηρήσεις:
e-mail: tiresias@tiresias.gr
Διεύθυνση Ιστοσελίδας: http://www.tiresias.gr
Οι πληροφορίες δεν διαγράφονται από το αρχείο εκτός εάν υποβληθεί στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης περί της κλοπής ή της απώλειας.

Αν ανησυχείτε για τις καταθέσεις σας τότε θα πρέπει να ενημερώσετε και την τράπεζα σας ώστε αυτή να ενημερώσει και τον λογαριασμό σας ότι η ταυτότητά σας χάθηκε!
Φυσικά για κάθε άλλη απώλεια εγγράφου ενημερώστε την αστυνομία και βάλτε αγγελία στο lost@lostandfound.gr
Ο χρόνος που απαιτείται ώστε να επιστραφεί αν παραδοθεί ή βρεθεί από την αστυνομία κάποιο επίσημο έγγραφο είναι από 1 έως 15 ημέρες. Υπομονή λοιπόν!
Διαβάστε επίσης παρακάτω γενικές οδηγίες για απώλειες.Αν χάσατε κάτι αναζητήστε το στην αστυνομική διεύθυνση του νομού σας.
Αν ξεχάσετε κάτι σε ταξί στη Αθήνα, καλέστε και στο συνδικάτο Ταξί Αθηνών (ΣΑΤΑ) στο 210 5221889, 210 5239524, 210 5221123 .
Πατήστε εδώ για περισσότερες οδηγίες

Αν χάσατε κάτι στο Αττικό Μετρό αναζητήστε το στο Γραφείο Απολεσθέντων Αντικειμένων, στο οποίο συλλέγονται όλα τα αντικείμενα που ανευρίσκονται στους χώρους του ΜΕΤΡΟ.
Το γραφείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 19:00 και Σάββατο από τις 09:00 έως 15:00 εκτός αργιών και εορτών στο:
Τηλ. 210 3279630, fax 210 3279649 , email: lostprop@ametro.gr
Αν βρήκατε κάτι στο Αττικό Μετρό μπορείτε να το παραδώσετε στο προσωπικό του σταθμού που βρίσκεστε.

Αν χάσατε κάτι στα αστικά Λεωφορεία Αθηνών - Πειραιά
αναζητήστε το στο τηλ. 210 49.33.002 ώρες 07:00-14:30 και θα το παραλάβετε, εργάσιμες ημέρες, από την διεύθυνση απολεσθέντων, Παρνασσού 6, Αγ. Ι. Ρέντης.
Αν βρήκατε κάτι στα αστικά Λεωφορεία Αθηνών - Πειραιά παραδώστε το στον οδηγό ή στην διεύθυνση, Παρνασσού 6, Αγ. Ι. Ρέντης.

Αν χάσατε κάτι στα τρόλλεϊ Αθηνών - Πειραιά
αναζητήστε το στο τηλ. 210-88.34.138 ώρες 09:00-14:00 και θα το παραλάβετε, εργάσιμες ημέρες, από την διεύθυνση απολεσθέντων, Αδμήτου 17, Πλατ. Αττικής, Αθήνα
Αν βρήκατε κάτι στα τρόλλεϊ Αθηνών - Πειραιά παραδώστε το στον οδηγό ή στην διεύθυνση, Αδμήτου 17, Πλατ. Αττικής, Αθήνα

Αν χάσατε κάτι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών - Πειραιά
, αναζητήστε το στο τηλ. 210-32.93.186 ώρες 07:00-21:00 και θα το παραλάβετε εργάσιμες ημέρες, από την διεύθυνση απολεσθέντων, Αθηνάς 67, Ομόνοια, Αθήνα.
Αν βρήκατε κάτι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών - Πειραιά παραδώστε το στο προσωπικό του σταθμού που βρίσκεστε.

Αν χάσατε κάτι στο τραμ
αναζητήστε το στο 210-99.78.046, φαξ 210-99.11.543, ώρες 08:00 - 16:00 ή στείλτε e-mail: lostandfound@tramsa.gr , και θα το παραλάβετε, εργάσιμες ημέρες, από τα γραφεία της εταιρείας, Τέρμα Οδού Αεροπορίας, Ελληνικό.
Αν βρήκατε κάτι στο τραμ παραδώστε το στον οδηγό ή στα γραφεία της εταιρείας, Τέρμα Οδού Αεροπορίας, Ελληνικό.
Αν χάσατε κάτι στον προαστιακό
αναζητήστε το στο 210-52.72000, φαξ 210-52.72.176, ώρες 08:00 - 16:00 ή στείλτε e-mail: info@proastiakos.gr , και θα το παραλάβετε εργάσιμες ημέρες εκτός Τετάρτης, από τα γραφεία της εταιρείας, Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα.
Αν βρήκατε κάτι στον προαστιακό παραδώστε το στο προσωπικό του σταθμού που βρίσκεστε, ή στα γραφεία της εταιρείας, εργάσιμες ημέρες εκτός Τετάρτης, Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα.

Αν χάσατε ή βρήκατε κάτι εντός του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, επικοινωνήστε με την Ελληνική Αστυνομία στο αεροδρόμιο στο 210 3530515, 24 ώρες το 24ωρο.Το γραφείο βρίσκεται στις αφίξεις, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης απέναντι από έξοδο 3.
Υπηρεσία πληροφοριών αεροδρομίου διαθέσιμη όλο το 24ωρο, Τηλ. 210 3530000 www.aia.gr e-mail: airport_info@aia.gr

Αν χάσατε ή βρήκατε κάτι εντός του Ο.Α.Κ.Α να ξέρετε ότι όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα στο χώρο του Ο.Α.Κ.Α παραδίδονται στην Αστυνομία του Ολυμπιακού Σταδίου.
Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες στο τηλ. 210 6849290.

Αν βρήκατε κάτι μπορείτε να το παραδώσετε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας και να πάρετε απόδειξη για την παράδοση ή να το αναφέρετε απλώς στο αστυνομικό τμήμα, και να το παραδώσετε αμέσως όταν σας ζητηθεί.

Αν μετά την παρέλευση ενός έτους δεν βρεθεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης του αντικειμένου, αυτό ανήκει πλέον σε αυτόν που το βρήκε. Αν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του βρεθεί και το παραλάβει, ο ευρών αμείβεται με 2% επί της αξίας του αντικειμένου.

Σε κάθε περίπτωση αν χάσετε ή βρείτε κάτι δηλώστε το ή αναζητήστε το, στο www.lostandfound.gr